De eerste twee dagen

Inmiddels zijn de jongens alweer twee dagen. De eerste twee dagen niet zoveel geschreven maar hier dan even een update. Deze eerste twee dagen was het vooral veel genieten van die twee kleine mannetjes en vooral ook even goed aankijken hoe alles gaat en wie wat allemaal doet.

Het belangrijkste was natuurlijk hoe Fay zou passen in haar nieuwe rol als moeder en na twee dagen kunnen we zeggen dat ze het heel erg goed doet. We hadden wel gehoord dat teven er soms moeite mee hebben om een goede band op te bouwen met haar kinderen na een keizersnee maar dat gaat voor Fay gelukkig niet op. Al vanaf het eerste moment laat ze de pups drinken en ook houdt Fay ze goed schoon. Ze stimuleert de darmpjes door op over de buikjes te likken, in het begin moesten we wel even oppassen dat ze niet te veel aan de navelstrengetjes zat om dat ze toch steeds het idee had dat ze hier ook nog iets van moest bijten.

Omdat de puppies hun eigen temperatuur nog niet kunnen bepalen moet het op dit moment nog steeds behoorlijk warm blijven in huis (gemiddeld zo’n 22 graden) en dat is Fay natuurlijk niet gewend, maar dat weerhoud haar er niet van om toch zoveel en zo dicht mogelijk bij haar kindertjes te blijven.

Als Fay met ons in de puppy bak gaat moeten we wel rekening houden met de warmtelamp want anders wordt het echt te warm voor haar. Op bepaalde momenten gedraagt Fay zich wel opmerkelijk, ze kan af en toe best chagrijnige buien hebben vooral wanneer ze niet dicht bij haar kindertjes kan zijn. Ze gaat dan bijvoorbeeld lopen smeren met de waterbak en zorgt dan dat alles eromheen net zo nat word als zij zelf. Het eten wil ze alleen nog opeten in de puppy bak en anders laat ze de boel gewoon staan of gaat met de bak spelen tot alle brokken door de kamer liggen. Maar dit is natuurlijk ook wel logisch, het is niet niets, eerst 9 weken drachtig en dan een keizersnee en dan ook nog eens twee ontzettend mooie puppy’s die verzorging nodig hebben en dan natuurlijk nog al die hormonen.

We zijn natuurlijk heel erg trots op ons Moepsie...