Fay is bevallen

Dinsdag is Fay bevallen van twee jongens, Barre en Baron.
Gedurende de middag maakte Fay nog totaal geen voortgang met betrekking tot de bevalling. We hadden nog geen weeën gezien en dus besloten we om 17.00 uur na overleg met de dierenarts toch tot een keizersnee over te gaan.

Om half 7 konden we bij de dierenarts terecht en Fay werd meteen voorbereid op de operatie. Om 19.05 is de eerste pup geboren een reutje met een wit befje op de voorborst en een wit vlekje op de achterpootjes. Deze pup heet Bumper maar zijn roepnaam zal Barre zijn.

Het tweede reutje is om 19.07 geboren en heeft alleen een wit teentje op zijn linker achterpoot. Deze pup hebben we Baron genoemd. Snel werden de pups drooggemaakt en werd het vocht uit hun luchtweg uitgezogen.

Nadat de operatie van Fay volledig was afgerond kreeg ze nog een wake up middeltje zodat ze ook meteen weer bij zou zijn. Met een beetje duffe Fay in de auto zijn we snel weer naar huis gereden.

Eenmaal thuis hebben we eerst de puppies gewogen en beide broertjes wegen 820 gram. Daarna mochten ze lekker bij Fay in de puppie bak, en hebben ze hun eerste melk gedronken. Dit ging gelukkig meteen goed, Ondanks dat Fay nog een beetje duf was liet ze de jongens al meteen drinken en likte ze haar kroost schoon.

Het gaat echt heel erg goed en zijn erg tevreden. Vanavond zal ik een uitgereid verslag schrijven en wat foto’s plaatsen.