Een spannende dag

In de nacht van zaterdag op zondag ging het opeens een stuk minder met Baron. Meneertje kreeg problemen met zijn ademhaling en leek erg benauwd. Uiteindelijk zijn we zondag morgen om 7 uur met hem naar de dierenarts gegaan en daar werd al snel duidelijk wat er aan de hand was. Baron heeft tijdens de bevalling wat vruchtwater binnen gekregen, dat gebeurd wel vaker en daarom worden pups vaak uitgezogen, en bij Baron is dit uitzuigen niet helemaal goed gedaan waardoor er vocht in zijn longetjes is achtergebleven en dat is hem gaan irriteren. Helaas kan dit vocht er nu niet meer uitgezogen worden en dus zullen we dit met antibiotica moeten zien op te lossen. Om zijn longetjes zoveel mogelijk rust te geven krijgt hij een paar dagen sonde voeding, want gewoon eten bij Fay kost hem eigenlijk te veel energie. Uiteraard waren wij hier heel erg van geschrokken, zo’n klein hummeltje is zo erg kwetsbaar en daar kan je zo weinig mee aanvangen. Inmiddels zijn we alweer een dag verder en lijkt het alweer een beetje beter te gaan. De ademhaling gaat al wat rustiger en ook wordt meneertje wat levendiger. Het is nog geen tijd om te juichen maar we zijn hopelijk op de goede weg. Verder gaat het allemaal wel goed, gelukkig komt Barre al goed aan na 5 dagen is zijn gewicht al ruim 1200 gram en hij zal zijn gewicht zeker hebben verdubbeld wanneer hij een week oud is. Ondertussen hebben we ze ook even de kontjes gewassen dus die zijn ook weer lekker fris. Doordat we toch wel een beetje uit het veld waren geslagen door de problemen met Baron kwam Shirley zondag middag even onverwacht langs zodat wij een “vrije middag” hadden. Dus kon Robert even lekker naar bed en is Gert maar even met Tank naar het bos gegaan zodat hij ook even aan zijn trekken kwam. Deze week begint Gert alweer met werk en dus wordt het nog meer een afwisselen van diensten, n. En zo hebben we straks de eerste week er al weer opzitten. Morgen avond zijn de jongens alweer een week oud en zullen we zien hoeveel ze in gewicht zijn aangenomen, in de eerste week zou het geboortegewicht moeten zijn verdubbelt dus we zijn benieuwd. Morgen melden we ons weer.