De dekking

Op 3 en 4 september is Fay gedekt door Casper.
Op 2 oktober gaan we met Fay naar de dierenarts voor een echo en zullen we weten of Fay ook drachtig is.

Op maandagmorgen zijn we weer met Fay naar de dierenarts gegaan voor het progesteron meten en om half twaalf worden we al gebeld door de dierenarts met het nieuws dat de waarde inmiddels is gestegen tot 9.4 en er dus op die dag al gedekt kan worden en dus gaan alle alarmbellen af.

Een dekking bij Newfoundlanders is niet de meest eenvoudige en daarom hebben wij ervoor gekozen om de dekking te laten begeleiden door dekmeester Ton Boxman. Voor Fay en Casper is het beide de eerste dekking en dus hebben beide geen idee wat er gebeuren gaat. Ton laat beide gewoon vrij in de tuin hun gang gaan, wat inhoud dat Casper continu achter Fay aan loopt te snuffelen. Na een ongeveer een half uur snuffelen, vindt Ton dat het tijd wordt om er werk van te maken en met een beetje hulp vindt er dan uiteindelijk een dekking plaats. Wij zijn nog nooit eerder bij een dekking aanwezig geweest en ja dan is het best bijzonder en gelukkig gaat deze eerste dekking beter dan we hadden verwacht.

Dinsdag gaan we opnieuw naar Nunspeet voor de tweede dekking. Meneer en mevrouw weten inmiddels al wat de bedoeling is en haastten zich naar de achtertuin van Ton. Dit keer wordt er wat minder lang gesnuffeld en met de daadwerkelijke koppeling is er al heel wat minder hulp nodig. Casper en Fay zijn echt ontzettend lief voor elkaar en tijdens de koppeling zijn hun koppies continu dicht bij elkaar, zo lief.

Na bijna 15 minuten is de dekking klaar en kunnen Casper en Fay even uitrusten. Ze blijven nog steeds bij elkaar om de oren te poetsen en elkaar te liefkozen. Ook de dekmeester is erg tevreden met deze dekking en wij zijn blij dat hij ons zo ad hoc heeft kunnen helpen. Wij moeten nu wachten tot de eerste week van oktober om te weten of Fay ook echt drachtig is. We zullen dan met een echo kunnen bepalen of ze drachtig is en ook zullen we dan een indicatie hebben van het aantal pups dat zij hopelijk zal dragen.