Update Juli

Ook deze maand geen wandeling in Barchum. Het camping seizoen is inmiddels begonnen en dan is het niet handig als we daar met ongeveer 20 honden gebruik maken van hun ruimtes. Dus is er in de maanden juli en augustus geen wandeling.

De wond van Fay is ondertussen helemaal hersteld en nu heeft ze alleen nog een kale plek waar heel langzaam weer wat haar op begint te groeien. Van loopsheid is er na de vaccinatie problemen niets meer te merken en ook gedurende de maand juli merken we geen veranderingen in het gedrag van Fay wat zou wijzen op een op handen zijnde loopsheid dus besluiten we om de vrije tijd te gebruiken voor een “tuin renovatie” zodat deze wat praktischer is voor de honden.

Als wij niet thuis zijn, zijn de honden altijd in de garage en een stuk tuin daarachter. Nadeel hiervan was dat ze in de tuin ook in de zon of regen lagen dus hebben we nu een overkapping boven het tuingedeelte gezet waardoor ze voortaan altijd lekker droog en uit de zon kunnen liggen.
Deze maand juli is het weer wisselvallig genoeg om uit te vinden hoe prettig deze overkapping is, natuurlijk blijven ze droog, maar het is vooral met de felle zon, die er een paar dagen flink op los schijnt, dat het koeler blijft in de garage en onder de overkapping.

Fay heeft gelukkig een in en in zwarte vacht die niet zo heel erg gevoelig is voor verkleuring, maar bij Tank is dit niet het geval. Een klein beetje zon is voldoende om zijn vacht te veranderen in een bak roest. Gelukkig zal hij daar nu een stuk minder last van hebben.

Verder hebben we toch de vijver maar verwijderd. Tank en Fay weten wel dat het niet de bedoeling is dat ze in de vijver springen maar als we straks een nestje hebben, willen we natuurlijk niet dat er een pup of een hond van een bezoeker in de vijver duikt. Dus besloten we de vijver maar “even” dicht te gooien, Pff een vijver van 6 bij 3 meter dus we hebben wel even flink de mouwen moeten opstropen. Maar het resultaat mag er zijn.
De tuin om de voormalige vijver ook direct even aangepakt en inmiddels ligt bijna alles er weer netjes bij.

Voor de maand augustus staat er nog niet echt veel op de kalender. Op 1 Augustus wordt Fay 3 jaar en dat zullen we natuurlijk vieren met een lekkere pannenkoek, verder zullen we afwachten of Fay loops wordt en gaan we nog gewoon verder met de verbouwing in de tuin.