Juni 2012

Dit keer beginnen we de maand niet met de wandeling in Barchem. De heren hebben erg veel aandacht voor Fay en het lijkt er erg op dat ze loops zal gaan worden, dus willen we de snuffel ellende deze keer maar besparen. Bovendien zat een van ons voor het werk dit weekend in Bergen op Zoom dus hebben we deze maand de wandeling overgeslagen.

En op 5 juni vinden we dan bloed vlekjes op de vloer maar ook een grote plas. Door loopsheid kan het hele plas gedrag van mevrouw veranderen en dus plegen we onze telefoontjes om iedereen te waarschuwen dat het gaat gebeuren. Als Gert Fay echter uitlaat ontdekt hij dat het bloed afkomstig is van haar rechterschouder en al snel is het duidelijk dat ze niet loops is maar dat ze een allergische reactie heeft op de vaccinatie die ze een week eerder heeft gehad. Hierdoor ontwikkeld ze onderhuids een soort ballon die zich net zolang vult met vocht totdat de huid knapt en dat was dus de nacht ervoor gebeurd.
Door de druk was er een behoorlijke wond ontstaan die vooral erg diep is. Bovendien is er boven op haar schouder een zwelling ontstaan die kei hard is en waardoor ze ook wat moeilijker beweegt en heeft ze bijna 40 graden koorts.

Dus direct met mevrouw naar de dierenarts waar de wond goed schoongemaakt wordt en wat haar wordt verwijderd om irritatie te voorkomen. Ook krijgt ze een antibioticumkuurtje en we moeten de wond goed schoonhouden met zout oplossing en Jodium. Erg schrikken en het lijkt dat Fay er nogal pijn van heeft want steeds wanneer we de wond willen schoonmaken laat ze dit niet gemakkelijk toe.
Binnen twee dagen is de zwelling gelukkig zo goed als verdwenen en ziet de wond er ook al wat redelijker uit. Maar het is pas na een week dat er zich echt een korst op de wond heeft gevormd.

Na ongeveer twee weken begint het haar rondom de wond uit te vallen waardoor ze een kale plek heeft van ongeveer 10 centimeter doorsnee en door alle behandeling met Betadine is de vacht er niet echt frisser op geworden. Dus aan het einde van de maand als alles weer echt goed hersteld is halen we Fay maar weer eens echt goed door de wasstraat.

Enige navraag heeft ons geleerd dat het heel waarschijnlijk is dat de hele reactie is ontstaan door een combinatie van de op handen zijnde loopsheid en de vaccinatie. Doordat Fay nu waarschijnlijk redelijk dicht tegen de loopsheid zat heeft haar lichaam al extra antistoffen aangemaakt om eventuele pups te kunnen beschermen. Het zal verder geen gevolgen hebben voor de loopsheid alleen zal het zo zijn dat deze nu vertraagd is.

Door alle toestanden met Fay hebben we in de maand juni dus niet echt veel ondernomen met de honden. Wel zijn we al druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het nest. Zo hebben we nu alvast vastgelegd wat we straks allemaal nodig gaan hebben en wat we allemaal moeten gaan doen op het moment dat we ontdekken dat Fay loops is. Uiteraard kan je een heleboel dingen pas gaan bepalen op het moment dat ze echt drachtig zal blijken, maar een goede voorbereiding brengt je al aardig op weg en nu konden we er natuurlijk even goed voor gaan zitten in alle rust.

Voor de maand juli staat er nog niet veel op de planning. Aanvankelijk wilden we Fay inschrijven voor de clubmatch van de KC Doetinchem, maar door haar wond hebben we dat maar niet gedaan. Wel is er op deze eerste zondag natuurlijk de wandeling in Barchem en verder zullen we voor de komende maand een beetje afwachten of Fay loops wordt en of het weer het ook nog een beetje toe laat om leuke dingen te gaan doen.