Mei 2012

De maand mei begon zoals gebruikelijk weer met de maandelijkse wandeling in Barchum. Dit keer staat er een workshop vacht verzorging op het programma en dus wordt de ringtraining deze keer geschrapt.
Als iedereen aanwezig is gaan we met zijn allen eerst weer even lekker het bos in. Ondanks dat het al mei is, is het nog steeds erg koud en dus komen we na een uur behoorlijk afgekoeld weer bij de Heksenlaak.
Dus eerst maar even opwarmen met een kop koffie. Daarna begint Shirley met de workshop vachtverzorging en wordt ons alles verteld over het materiaal dat je het beste kan gebruiken en op welke wijze je nou precies moet kammen en borstelen...

Er wordt in elk geval weer veel opgestoken en ongeveer twee uur pakken we de hele boel weer in en gaan weer. Shirley en Rob- Jan hebben voor vandaag een barbecue gepland en dus gaan we samen met nog twee bevriende stellen en in totaal 10 honden gezellig naar Hengelo. Iedereen heeft lekkere dingen meegebracht dus dat wordt weer smullen, ondanks dat het weer ons verplicht om toch maar binnen te blijven zitten.

Als we allemaal genoeg hebben gehad wordt het toch ook tijd om alle honden maar eens te verzorgen en te eten te geven en natuurlijk nog even een stuk wandelen. We hebben Fay dit jaar weer ingeschreven voor de Pinkstershow in Arnhem en dus zijn we de week voor pinksteren aardig in de weer met de vacht.

Het weekend voor Pinksteren hadden we mevrouw al lekker gewassen waarbij we er achter kwamen dat haar ondervacht los liet wat natuurlijk niet zo prettig zo kort voor de show. Extra werk aan de winkel dus.
Uiteindelijk hebben we het wel weer redelijk onder controle gekregen.

Zaterdag gaan we nog even naar Shirley om de laatste puntjes op de i te zetten. Daar merken we aan de heren toch wel heel erg duidelijk dat Fay loops moet worden want ze kunnen haar maar niet met rust laten. Enthousiast kijken we dit ritueel even aan maar zetten de 3 heren uiteindelijk toch maar even achter het hek zodat we de vacht van Fay nog even rustig kunnen bewerken.

Tweede pinksterdag gaan we dan naar Arnhem. Het is deze dag boven de 30 graden dus extra veel water mee en voor de baas een schoon shirt. Gelukkig zien we overal wel dat er in elk geval rekening wordt gehouden met de warmte. Buiten zijn er tentjes op gezet en ook in de ring gaat het er allemaal iets gemoedelijker aan toe.

Helaas is Fay pas in de middag aan de beurt dus moeten we wachten. Veel tijd om rondjes te lopen en met bekenden bij te kletsen. Uiteindelijk staan we rond half 2 in de ring met 8 andere Newfs in de ring en Fay mag als tweede voorgedragen worden.
Alles gaat goed, dit keer laat ze de tanden gelijk zien en ook de andere oefeningen gaan goed.

Als iedereen aan de buurt is geweest moeten de honden met ZG de ring verlaten. De rest van de groep moet in de ring blijven en mag nog wat oefeningen doen. Uiteindelijk mogen we met een U en een mooie beoordeling de ring verlaten... Voldaan keren we weer naar huis.

In de laatste week is het weer eens tijd voor een bezoekje aan de dierenarts om de jaarlijkse entingen te geven en bovendien willen we hem een en ander vragen over de aankomende loopsheid en dekking.

Op het moment dat Fay nu loops wordt moeten we op de eerste dag naar de dierenarts voor progesteron meten en voor het maken van een uitstrijkje. Een en ander bespreken we met hem en ook komen er zo nog meer vragen op. Dribbel moet ook geënt en hij krijgt ook een chip (deze had hij nog niet), En hoe gemakkelijk Tank en Fay alles laten gebeuren een dergelijk drama maakt Dribbel ervan. Hij gilt het uit en Tank wil die kleine rakker natuurlijk beschermen en wil al bijna de dierenarts te lijf gaan als deze toch maar besluit om Dribbel even een muilkorfje om te doen.

Als alles gedaan is gaan we weer lekker naar huis waar Dribbel nog de hele avond moet bij komen van het gebeurde. Helaas is Fay na een paar dagen weer goed ziek geworden van de enting maar meer daar over in de update van juni.