April 2012

Ook deze maand is weer begonnen met de gebruikelijke wandeling Oost.

Met ringtraining was er dit keer een grote groep. Er was een groepje die deze dag hun nakomelingen dag hielden dus waren er veel pups. Dit was weer de eerste bijeenkomst in Oost sinds de clubmatch dus felicitaties kregen we van diversen erg leuk allemaal.
Na de ringtraining gingen we het bos weer in waar dit keer een soort duurloop werd gehouden dus moesten we wel in de gaten houden of we niet in de weg liepen.

Na de wandeling zijn we weer lekker pannenkoeken gaan eten en was het weer erg gezellig. We beginnen nu weer echt de voordelen van het verzetten van de klok te merken, de avonden zijn alweer heerlijk lang licht en dus alle tijd voor lange boswandelingen en dus bedenken we weer allerlei leuke routes vanuit huis. Zo besluiten we 1e paasdag na het eten nog even een “rondje schaatsvijver” te doen. Een wandeling van ongeveer een uur waarbij we de honden een stuk los kunnen laten en waarbij we langs de schaats/visvijver van ons dorp komen. Het is al erg lang geleden dat we hier langs gelopen hebben en dus nemen we even een kijkje en gelijk duikt Fay de vijver in en trekt even lekker een paar baantjes. Tank wil er eigenlijk ook wel in maar die kunnen we gelukkig nog aan de kant houden, het is al 21.00 uur en dan is het natuurlijk geen pretje meer om nog de honden droog te moeten blazen dus blijft Tank lekker aan de kant.
Thuis Fay nog maar weer even snel op tafel gezet om droog te blazen.

De volgende dag zijn we weer naar de vijver gewandeld met de bedoeling om Fay nu wel aan de kant te houden, want het kan natuurlijk niet zo zijn dat wanneer zij water ziet zij er maar in duikt als ze wil dus moet ze ons gehoorzamen en op de kant blijven. Droog lopen we weer door naar huis.

Op 22 april begint het waterwerk in Gieten weer. Zelf twijfelen we nog een beetje of we wel zullen gaan omdat er nogal wat commotie is rond de oefeningen die gedaan mogen worden, het gaat hierbij vooral om het trekken van lasten. De commotie is ontstaan door het trekhonden besluit waar we met Newfoundlanders geen vrijstelling op zouden krijgen en wanneer we ze wel lasten laten trekken lopen we het risico op boetes. Uiteraard zijn er nog wel een paar alternatieve oefeningen. Uiteindelijk wordt een paar dagen voor de zondag afgezegd omdat de temperatuur van het water nog te koud is. Dit is natuurlijk voor de honden niet zo erg maar wel voor de begeleiders die de hele dag in het water moeten staan. Dus moeten we maar wachten tot 13 mei en misschien is er dan ook wel wat meer duidelijk over het hele trekhondenbesluit.

Sinds we weer terug zijn van Ameland valt het ons eigenlijk wel een beetje op dat Fay begint te veranderen. Het lijkt er wel op dat ze nu echt volwassen begint te worden en haar pubertijd voorbij is. Ze is een stuk rustiger, voorheen werd ze meestal dolenthousiast wanneer ze een andere hond tegenkomt op straat en nu loopt ze rustig door.
Ook houdt ze de boel nu veel beter in de gaten.
Wanneer Robert met Tank wat langzamer lopen, wacht ze op hen. In haar expressie straalt ze nu ook veel meer rust en kameraadschap uit.

Ondertussen zijn wij druk bezig met zoveel mogelijk informatie te verzamelen met betrekking tot het komende nest. Veel lezen, alvast bedenken wat we allemaal wel nodig hebben en we hebben ook al contact gezocht met een dekmeester die ons kan begeleiden bij het dekken.

Op 20 april ligt het NNFC clubblad weer in de bus en ja wat is dat dan ook leuk om daar de foto’s van Tank en Fay in terug te zien. Ook ons ingezonden stuk over het weekend Ameland is geplaatst en wij hebben in elk geval het voornemen om vaker een stukje te gaan schrijven.

Deze maand zijn we ook begonnen met het geven van vis. Op zaterdag krijgen ze na de lange wandeling een stukje vette vis. Dit kan zijn haring, makreel of een stukje zalm. Zalm geven wij zelf niet omdat dit nogal invloed heeft op de kleur van de vacht (de vacht kan hier nogal een rooie gloed van krijgen). Meestal geven we gewoon een stukje Makreel. We hebben deze maand ook een keer twee Forelletjes gekocht maar hier zit de kop nog aan en Tank wil dat dus echt niet eten, die eet het liefst met mes en vork...

In de maand mei gaan we natuurlijk de eerste zondag weer wandelen in oost waarna er ook nog een workshop vachtverzorging wordt gegeven door Shirley en op 13 mei is er waterwerk in Gieten.

Op 28 mei doen we weer mee met de pinkstershow in Arnhem, helaas betekent dit wel dat we niet mee kunnen met het door vrienden geplande weekendje Limburg maar dat is even niet anders. Verder zijn er in mei ook nog een aantal feestdagen welke hopelijk ook weer veel wandel/zwem plezier zullen beloven.