Clubmatch NNFC 25 maart 2012

Op de Clubmatch van de NNFC op 25-03 heeft Fay U3 behaald in de open klasse Teven.

Uit bijna 40 honden is zij als derde gekozen door de heer van Montfoort in haar keur rapport staat onder andere dat zij een goed gevormd hoofd heeft met een zeer goede stop en krachtige voorsnuit en mooie lippen en een correct gebit. Ook wordt haar zware bone gewaardeerd.

Zondag brengen we Tank eerst langs bij Shirley die op hem zal passen met Amigo en Casper. Wij rijden door naar Zutphen waar om 10 uur de match begint. Fay moet zich opstellen in ring 5, er staan 39 teven ingeschreven en deze moeten allemaal tegelijkertijd de ring is. Een drukte van belang en er ontstaat dan ook wat onrust in de ring helemaal als we gevraagd worden om even een rondje te doen. Dit kan echt niet en Keurmeester van Montfoort wil eigenlijk al gaan. Men besluit snel de ring groter te maken en de honden per 5 naar binnen laten. We kunnen dus weer redelijke tijd gaan wachten. Dus maar weer een rondje lopen en een beetje kletsen...

Dan mag Fay ook gaan aansluiten in de ring, mevrouw is gelukkig behoorlijk rustig en gedraagt zich netjes. Als ze aan de beurt is krijgen we eerst de vaste vragen over leeftijd etc. Dan wil de keurmeester graag even de tanden zien en daar begint ze weer te stribbelen dan moet ik het zelf doen waarbij ze ook weer zichtbaar twijfelt. De keur meester besluit voor afleiding te zorgen en wil haar eerst zien lopen daarna gaan we het nog een keer kijken. En nu laat ze deze wel zien gelukkig, het ging niet van harte maar het was voldoende.
Er wordt nog het een en ander bekeken en opgeschreven dan krijg ik de hand. Van de ring meester ontvang ik een oranje vaantje wat betekent dat ze een U heeft behaalt en dus nog een keertje terug moet komen.
Na de middag pauze worden alle teven welke een U hebben behaald nog eens in de ring verwacht. Dit keer staan we slechts met 12 honden in de ring en dat is te doen. Alle honden worden opgesteld en moeten netjes staan, alle honden worden nu met elkaar vergeleken en terwijl voor ons lijkt of er niets gebeurd is de keurmeester hier een lange tijd mee bezig.

Na ongeveer 20 minuten moeten we weer allemaal individueel een oefening doen en dan vallen er weer een paar af. Met 8 honden moeten we achter elkaar in een ronde lopen / rennen na een paar rondes en gierende zenuwen mogen we hier weer mee stoppen en ik zet Fay weer netjes neer. Als ik opkijk staat de ring meester al voor me om me een hand te geven met de mededeling dat ze ons straks terug zien in de ere ring. WE ZITTEN BIJ DE LAATSTE 4 !!!

We worden dus in de ere ring verwacht, we zijn hier echt ongelovelijk blij mee en hadden dit natuurlijk niet verwacht. Een en ander betekent natuurlijk weer een behoorlijke tijd wachten maar rond 17.00 mogen we dan eindelijk in de grote ere ring samen met de andere drie finalisten. We moeten nu weer individueel rondes lopen en dan geeft de keur meester de nummers 4 en 3 aan. Wij krijgen de derde plaats toegewezen en Gert neemt vol trots plaats achter het bordje.

De twee jeugd kampioenen moeten dan nog strijden om de eerste en tweede plaats. Chic and Choc des Oursons du Vent wordt 1 en Amy van het Reeshof wordt 2.

Een geweldige dag zit erop. Een dag die zenuwslopend, hoopgevend maar voor ons vooral een fantistisch einde kende...

Het volledige keur verslag kan je via deze link van de NNFC zien.