Maart 2012

Maart begon met de maandelijkse wandeling van de regio oost. Gelukkig was het dit keer veel minder koud dan de vorige keer en dat was ook te merken aan de opkomst. Dit keer was bijna iedereen er weer en was het dan ook een gezellige wandeling. We begonnen zoals gebruikelijk met het onderdeel ringtraining. Voor ons was dit de laatste kans om nog een beetje met Fay in groepsverband te oefenen voor de clubmatch, dus besluiten we er even voor te gaan. Helaas heeft Fay er niet zo heel veel zin in en doet dus niet heel erg haar best. Wel laat ze haar tanden zien op het moment dat Appie haar controleert dus dat beloofd in elk geval beterschap voor de clubmatch. Tank laat de hele ringtraining maar over zich heen komen en doet alles wat gevraagd wordt maar voor hem helaas geen Clubmatch.

Op 18 maart heeft de regio oost nog een extra ringtraining ingelast waarbij Casper Knippenborg de training zal geven. Wij zijn dan op Ameland en kunnen dus helaas niet meedoen met deze training, vorig jaar zijn wij regelmatig naar de trainingen van Casper geweest en hij heeft altijd goede tips om de puntjes op de i te zetten wat natuurlijk altijd handig is maar het is niet anders.

Na de training beginnen we weer aan de wandeling, voorheen hadden we aan het begin van de wandeling altijd een kort stukje waar we de honden los konden laten lopen en zich even uit konden leven maar het stuk bos wordt tegenwoordig streng in de gaten gehouden door een boswachter en dus is dat zonder boete niet meer mogelijk. De hele wandeling wordt dus aan de riem uitgevoerd. Daarna gaan we nog even lekker wat drinken in de kantine van de Heksenlaak en wordt er nog het een en ander bijgepraat. Na genoeg koffie gaan we maar op stap. We gaan nog even met een paar vrienden pannenkoeken eten in Delden, een gebeurtenis die zo langzaam aan een traditie begint te worden. Dan is het de tijd om naar huis te gaan, afscheid nemen van iedereen en aftellen tot 16 maart wanneer we lekker naar Ameland zullen gaan.

Dan is het 16 maart en zijn we bijna klaar om te vertrekken. Meestal wanneer er iets staat te gebeuren worden de honden hier onrustig en vervelend van. Daarom hadden we alles al op donderdag ingepakt en alvast in de auto gestopt. Alleen het vlees voor de honden en nog een paar kleine dingen waren nog voor de vertrekdag zelf. Dribbel werd op donderdagavond al opgehaald want hij gaat niet mee die mag lekker bij opa en oma logeren. Op vrijdag op tijd op om alles gewoon rustig af te kunnen handelen. Uiteraard hebben Tank en Fay allang in de gaten en zijn dus onrustig. Tank wil zoals gewoonlijk in dit soort situaties zijn brokken niet eten dus die krijgt er wat Yoghurt bij, Voor Fay is dit geen probleem die kan in principe in elke situatie eten en vind alles gewoon lekker.
En verder lopen ze lekker onrustig heen en weer te draaien in de tuin. Met het uitlaten doen ze beide snel hun ding en willen dan eigenlijk al niet verder lopen, dus als wij de koffie op hebben en de laatste spullen hebben ingepakt, laten we Tank en Fay maar in de auto en gaan we op weg.

Eenmaal in de auto gaan ze lekker liggen en hebben ze hun rust meteen gevonden en weten we dat ze zich waarschijnlijk niet meer zullen melden tot een ongeveer een kilometer voor aankomst, heerlijk zulke honden. We rijden weg met een strakke blauwe lucht en een opkomend zonnetje, helaas krijgen we na bijna een uur rijden bewolking en mist en ziet het er minder vrolijk uit. We kunnen de hele weg rustig door rijden en komen om 11.00 uur, zowaar een half uur voor vertrek aan bij de pier in Holwerd.
Vorig jaar voer de boot voor onze neus weg en moesten we hopen op een boot van twee uur later.

Bij de pier staan er al wat honden en hun baasjes buiten en dus kunnen we beginnen met handen schudden en knuffelen. De vader van Casper, Dartagnon-Mac vom Felsbachtal en de broer van Casper, Badan Bennet v. Borghende, zijn er ook bij. We wisten niet dat zij ook zou komen want baasjes Marot en Nico komen helemaal uit Kerkrade, leuk vinden we het zeker want mac wordt uiteindelijk ook de opa van onze puppies. We kletsen nog even met diverse mensen bij en maken kennis met sommige (voor ons nieuwe) mensen en er wordt nog alvast een wandeling in Nes gepland voor als we zijn aangekomen.

Het is net half 12 geweest als we de auto op de boot mogen rijden en dan is het dus een uurtje wachten tot we weer van boord kunnen dus gaan we beneden maar even koffie drinken met Marijke. Eenmaal van boord rijden we direct door naar de Strandweg in Nes waar we met de honden het strand op gaan, we wachten eerst even totdat iedereen er is en gaan dan maar onze eerste strandwandeling maken. Hier kunnen de honden bijna allemaal even in vrije toestand kennis met elkaar maken en is het al snel een heen en weer geren van zwarte en bruine beren. Fay laat zich meteen even lekker gaan in het water samen met nog een paar andere honden zij is zo gek op zwemmen.
We wandelen zo nog lekker een uurtje rond en gaan dan maar bij het Baken zitten voor een hapje en een drankje. Voor zover we weten kunnen we nog niet het huisje in en nemen het er maar even lekker van op het verwarmde terras en bestellen wat lekkere dingen. Als we horen dat we de huisjes al in kunnen besluiten we af te gaan rekenen en gaan naar Boomhiemke om in te checken. Wij hebben een leuk huisje gekregen waar we ons de komende week wel zullen vermaken. We leggen Tank en Fay vast en beginnen met uitpakken en omzetten van wat meubels zodat een en ander wat handiger is voor de Newfs.
In de tuin staat een grote picknicktafel waar we blij mee zijn, deze gebruiken we thuis ook altijd en is lekker gemakkelijk met borstelen. Na alles uitgepakt te hebben gaan we maar eens kijken waar de anderen zitten en maken we een afspraak om met zijn zessen en de honden lekker pannenkoeken te gaan eten onder de vuurtoren, het is erg gezellig en voor je er erg in hebt is het alweer laat en aangezien we allemaal een beste reisdag achter de rug hebben gaan we allemaal maar op tijd in ons mandje...

Voor de zaterdag staat er voor belangstellenden een korte strandwandeling gepland in Hollum. Wij hadden van te voren al besloten om hier niet aan mee te doen en gaan met zijn zessen naar Nes en gaan daar het strand op. We lopen naar Buren, onderweg nog een paar leuke foto momenten van Casper en zijn vader en zijn broer. Casper en Bennet lijken echt ontzettend veel op elkaar, en het is soms bijna verwarrend.
Voor Fay is dit geen probleem, die houdt ze prima uit elkaar. Met Casper is ze dikke maatjes en die mag alles bij haar, maar wanneer een andere reu kijkt wordt ze al boos en laat ze weten niet gecharmeerd te zijn...

Tijdens de wandeling hebben we af en toe de zon erbij en dat maakt het aangenaam. Bij het strandpaviljoen zoeken we een lekker plekje in de zon uit en dan is het wel even lekker, maar na een tijdje besluiten we dan toch maar weer terug te gaan naar Nes waar we ook nog even het dorp in gaan.

’s Avonds is er een gezamenlijk diner dus gaan we maar terug naar het huisje om ons even op te frissen. Wij laten de honden lekker uit rusten in het huisje en gaan op weg naar Ballum waar we zullen gaan eten. Dit is allemaal erg leuk geregeld door district noord. Placemats op de tafels met daarop de menu keuzes het logo van Noord, etc. We moeten wel een beetje lang wachten op het eten maar laten het ons uiteindelijk goed smaken.
Redelijk veel mensen hebben hun hond meegenomen en dat zal voor andere (onbekende) gasten wel raar zijn. Gedurende de avond wordt er weer heel wat afgelachen en is het erg gezellig. Dan is de tijd om af te rekenen en naar huis te gaan.

Voor de zondag staat de groepswandeling op het programma. Eerst is er koffie met gebak bij restaurant Paal 13 en dan gaan we met zijn allen het strand op. Dit keer zijn er geen 2 verschillende wandelingen en omdat het zo hard waait besluit eigenlijk iedereen maar van de wind af te gaan lopen richting Buren.
Als we daar bij de strandtent aankomen, regent het een klein beetje en zit het paviljoen helaas behoorlijk vol en is daar pauze houden geen optie. Dus gaan de meesten maar terug door de duinen zodat we geen last hebben van het stuifzand.

Als we terug zijn in Nes pakken we meteen de auto en gaan naar huis om de honden schoon te blazen en doen we de rest van de middag maar even niets. Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar nes om even bij de familie langs te gaan voor een kop koffie en een wandeling op de hei. Dan weer terug naar Hollum om Tank en Fay eten te geven zij mogen de rest van de avond weer lekker in het huisje uitblazen als de bazen weer met zijn zessen een hapje gaan eten, weer een gezellige avond...

Maandag is het werkelijk prachtig weer, een strakke blauwe lucht en volop zon, wat ontzettend jammer voor degene die vandaag weer allemaal naar huis moeten en dus om 10 uur de sleutel al in moeten leveren en richting boot vertrekken. Shirley en Rob-Jan hebben gelukkig de boot verschoven naar half 5 zodat zij nog een lekker stranddagje voor de boeg hebben met Amigo, Beer en Casper. Voor Margot en Nico was dit geen optie omdat zij nog helemaal naar Kerkrade moeten rijden.
Dus nemen we afscheid van hen en Mac en Bennet. Als de boel in de auto is gepakt gaan we naar de vuurtoren en lopen daar een lekker stuk over het strand.
Uiteraard hebben we hier nog een paar leuke foto’s gemaakt van de honden en vooral van ons paartje Casper en Fay. Daarna is het weer heerlijk genieten op het terras van het paviljoen waar we dan ook niet gemakkelijk meer wegkomen tot er nog even gedacht wordt over een lekkere mosterdsoep in Nes.
In Nes hebben we afscheid genomen van Shirley en Rob-Jan en hun ABC-tje. En terwijl zij naar de boot rijden gaan wij terug naar het huisje en maken we later nog een korte strand wandeling met een prachtige ondergaande zon.

’s Avonds lijkt Robert te worden geveld door een griep dus daar gaan we dinsdag morgen maar eerst even voor naar de drogisterij maar gelukkig heeft een avond thee met honing ook zijn werk al gedaan. Dan gaan we nog even een wandeling op het strand maken, bij de strandopgang gaan Fay en Tank beide op zoek naar de andere drie honden en als ze in de gaten hebben dat die er niet zijn gaan ze uiteindelijk toch maar mee het strand op.
Later op de dag nog een redelijke wandeling door de duinen gemaakt en zo was er weer een dag voorbij.

Op woensdag is het feest. Vandaag vieren we Tank zijn 6deverjaardag. Eerst gaan we lekker wandelen in de buurt van Nes bij het Westerpad. Hier is het heerlijk rustig als we er aan komen twijfelen we nog even of we daar wel met de auto mogen rijden want oh oh wat betekende dat bord toch.
We gokken er maar op en zetten de auto bij het kooihus en gaan het strand op en maken daar weer een heerlijke wandeling.
Na ongeveer 2 uur te hebben gelopen gaan we nog even langs de supermarkt om beslag voor pannenkoeken te kopen als extraatje voor Tank en natuurlijk de baas.
Dan maar weer terug naar huis. Daar gaan we langzaam ook alvast een beetje aan het weekend denken en proberen Fay weer een beetje in fatsoen te krijgen voor de clubmatch en zetten haar dus maar even goed op tafel.
We blazen haar maar eens heel goed uit en ze krijgt een grondige kambeurt, Het is altijd fijn dat Fay zo goed meewerkt waardoor je gewoon lekker door kan werken.

Tegen de avond lijkt het er op dat de zon deze avond weer mooi onder zal gaan dus besluiten we nog maar even naar het strand te gaan, alles weer in de auto en nog snel even de camera pakken.
Bij het strand aangekomen blijken er al meer mensen met eenzelfde gedachte te hebben gelopen want het is er best druk. We kijken welke kant het rustigste is en lopen maar weer een stuk. Als de zon bijna in de zee zakt en we foto’s willen maken is het ineens gedaan met de zon en lijkt het wel of er een enorme mist boven zee optrekt en is het gedaan met de zonsondergang.
Dan maar naar het huisje om pannenkoeken te bakken welke later met veel plezier worden gegeten.

Donderdag is het geweldig mooi weer en we besluiten nog 1 keer naar het strand te gaan zodat Fay nog lekker kan zwemmen en ook Tank wil vandaag nog iets meer dan pootje baden dus zwemmend en wandelend vermaken ze zich prima.
Na twee uurtjes nemen we afscheid van het strand en gaan naar het huisje waar we lekker kunnen genieten van het zonnetje dus maar even languit op de ligstoel met een kop thee.
Rond een uur of 3 moet er dan toch nog maar even wat gedaan worden en dus 1 de honden verzorgen en de ander vast wat schoonmaken in het huisje.

Later nog weer even naar Nes waar we de familie nog even bezoeken bij de Klimop Tank is zichtbaar vermoeid van de afgelopen week maar als we door het dorp lopen is hij weer helemaal het Heertje en loopt in zijn ijdele drafje door het dorpje (ziet iedereen mij ???).

Bij de Klimop kunnen we nog even lekker in het zonnetje zitten met een glaasje wijn het was een heerlijke week maar zo is het dan ook genoeg geweest.
’s Avonds pakken we alles alweer in en maken we zoveel mogelijk klaar voor vertrek...

Vrijdag zijn we rond 14.00 uur alweer thuis en gaan we direct over op het volgende punt op de agenda, de Clubmatch NNFC, dus honden wassen blazen en borstelen of te wel zorgen dat ze schoon en fris zijn voor de show. Tussendoor de boel uitpakken en zorgen dat alles weer schoon wordt. (pff waarom hebben die kabouters nu weer niets uitgevoerd in onze afwezigheid).