Februari 2012

Met Tank gaat het nu gelukkig weer echt goed. Hij loopt met gemak weer een wandeling van een uur. Sinds de temperatuur buiten weer iets aangenamer is (boven vriespunt) mag hij ook weer samen met Fay in het buitenverblijf. De vacht aan zijn been begint gelukkig ook weer aardig te groeien maar het zal nog wel even duren voordat dit weer volledig is bijgegroeid.

Het is nu ruim 4 maand geleden sinds de operatie en wij kunnen er nu met een goed gevoel op terug kijken, voor de operatie kon Tank niet meer lopen of staan op zijn poot. Hij zakte er gewoon helemaal door en viel op de grond. Wij schrokken natuurlijk verschrikkelijk en hielden rekening met van alles maar gelukkig was het allemaal met een operatie op te lossen. Wij zijn heel erg blij dat Tankie nu weer gewoon lekker met ons mee loopt en kijk maar eens hoe...

Op 3 februari kregen wij al bericht van de raad van beheer. Onze aanvraag was ook door de FCI goedgekeurd en dus zijn we nu geregistreerd als kennel van het Wilmershof. Dit betekent dus dat wij dit jaar echt een nestje kunnen gaan plannen binnen de richtlijnen van de raad.
In de afgelopen periode zijn we al op zoek geweest naar de geschikte dekreu, bij planning vindt je meer info over de dekreu.

Op 5 februari hebben we weer meegedaan met de maandelijkse wandeling in Barchem. Er werd op dat moment al heel druk gespeculeerd over een Elfstedentocht en dus was het heel erg koud. Er waren dus ook niet veel honden met hun baasjes. Normaal beginnen we de dag altijd met een stukje ringtraining en gehoorzaamheid maar vanwege de kou werd dit vandaag maar overgeslagen wat geen van de baasjes erg vond.

Voor dat Fay gedekt mag worden moeten wij nog een hart echo laten maken. Het maken van deze echo is een vereiste van de NNFC. Voor dit onderzoek moesten we dit keer naar Wageningen. Gelukkig dit keer geen gedoe met roesjes en dergelijke. Nee voor dit onderzoek hoefde ze alleen maar even goed stil te blijven staan en vanuit de oksel werd de echo gemaakt. Na ongeveer 15 minuten was het al klaar en konden we direct wachten op de uitslag en deze bleek goed te zijn dus opgetogen naar huis.

Dat was alles voor de maand februari. De maand maart beloofd een drukke maar leuke maand te worden met de vaste wandeling in Barchem, een weekje Ameland met regio Noord, Tank die op 21 maart 6 jaar wordt en natuurlijk op 25 Maart doet Fay weer mee aan de jaarlijkse clubmatch.