Fay in Wijchen

Op zaterdag 10 december mag ik alleen met de bazen pet en bril op pad.

Afgelopen dagen ben ik meer dan normaal gepoetst en geborsteld dus ik vermoed dat er vandaag weer naar me gekeken zal worden. Ik ben benieuwd. Na ongeveer anderhalf uur rijden komen we aan in de plaats Wijchen. Het is er een drukte van belang en ik ruik veel vreemde viervoeters. Ik merk dat de Pet het spannend vind want die loopt weer meer dan normaal te mopperen. We gaan naar binnen en daar wacht me een pluimage aan viervoeters en hun baasjes, maar ik zie nog geen Newfy vriendjes.

Na een stukje lopen besluiten Pet en Bril uiteindelijk ergens hun stoeltjes op te zetten en gaan ze koffie drinken voor mij nog steeds geen spoor van bekenden. Na de koffie wordt er weer even gewandeld door de baas en ineens zie ik daar een paar Newfy’s die allemaal heel erg dicht bij elkaar zitten. Die drukte is mij eigenlijk wel een beetje te veel en ik houd er niet zo van als iedereen maar aan je loopt te snuffelen...

Dan zien we een paar bekende tweebenige en wordt er natuurlijk gekust en handjes gegeven maar helaas zijn mijn vriendjes er niet bij vandaag. Op de vloer zetten op dat moment de Leonbergers hun beste beentje voor en dus besluit de baas maar weer even terug te gaan naar zijn stoel en heb ik gelukkig weer een beetje ruimte. Af en toe wordt er een praatje gemaakt met andere tweebenige en krijg ik zo nu en dan ook een compliment of een aai.

Bril en Pet hebben me inmiddels laten weten dat het nog wel even gaat duren want ook de sint Bernhard komen nog voor ons. Uiteindelijk zal het bijna twee uur zijn als ik eindelijk de vloer op mag.

Twee dames zijn niet aanwezig maar toch, met 9 dames is de vloer ook meteen vol. Nadat we allemaal even zijn bekeken mag de helft van de vloer af en ook ik moet dus nog even wachten. Gelukkig gaat het redelijk snel en voor ik het weet kan ik mijn beste voetje voor zetten en sluit ik aan in de rij.

Als ik aan de beurt ben wordt er eerst aan bril gevraagd hoe oud ik ben. Bril zegt dat ik 2 jaar en 4 maand ben waarop hij weer als antwoord krijgt ja en 6 dagen, 2uur en 35 minuten en dat snap ik niet helemaal goed alleen dat het niet zo vriendelijk bedoeld was. Dus besluit ik maar dwars te gaan liggen en als mevrouw mijn tanden wil bekijken trek ik lekker mijn hoofd weg. Als ik merk dat bril dit niet zo leuk vind laat ik uiteindelijk dan toch nog even mijn tanden zien.

Dan wordt er nog gesproken met de dame die aan een tafel zit en moeten we wachten en we hebben geen idee waar ze het over hebben. Dan mogen we gaan lopen, maar dat valt niet mee op zo’n kleine vloer voor je het weet vlieg je uit de bocht en dat wil ik niet dus let ik maar goed op bril en zo lopen we lekker rond wat volgens mij wel goed gaat.

Dan krijgen we een medaille en mogen we de vloer verlaten. Als bril later het rapport ophaalt hoor ik dat ik een ZG heb gekregen en dat de vrouw best boos was dat ik de tanden niet heb laten zien. Daar zal ik de volgende keer dan beter mijn best voor doen...

Fay van het Stolzhof