Herstel Tank TTA operatie 01-12

Inmiddels is het twee weken na de knie operatie van Tank.

Gelukkig kunnen we zeggen dat het erg goed gaat met hem. Op de dag van de operatie was Tank erg slapjes en eigenlijk heeft hij de hele avond maar een beetje liggen slapen. Later op de avond mocht hij weer een beetje drinken maar eten zat er nog even niet in.

Op vrijdag morgen hebben we hem even een klein stukje naar buiten gelaten om te kunnen plassen. De eerste drie dagen na de operatie mag hij niet veel lopen dus alleen naar buiten voor de behoefte. Met eten beginnen we weer rustig met rijst en gekookte kip.

Tank laat zich ondertussen alle verzorging en aandacht wel gevallen. Na twee dagen hebben we het verband verwijderd en tja dan heb je in eens een Newf met 1 been van een poedel.

We moeten Tank na de operatie nog 3 weken een pijnstiller blijven geven, maar na een dag of 10 krijgt hij hierdoor toch last van zijn maag (diarree en overgeven), dus gaan we over op andere pijnstillers en krijgt Tank weer een dieet.

Uitlaten is de eerste paar dagen nog wel even strikt houden aan de afstand ook al wil Tank soms al iets verder.

Na tien dagen moesten we terug naar de dierenarts voor een eerste controle en verwijderen van hechtingen. Gelukkig is hij tevreden met het resultaat en vindt dat tank al erg goed beweegt. Nu mogen we langzaam aan het echte herstel gaan werken hij mag nu per week 5 minuten langer lopen.

Tussen kerst en oud en nieuw moeten er nog foto's gemaakt worden om te kijken of al het bot goed aangroeit, tot die tijd wachten we maar weer.

Zondag gaat Tank in elk geval weer gezellig mee naar de pepernoot wandeling van NNFC oost in Barchem, natuurlijk niet voor de wandeling maar voor de pepernoten.

© 2020, van het Wilmershof