Operatie TTA Tank 17-11-2011

Vandaag moesten we Tank naar de dierenarts brengen.

Afgelopen weken liep hij erg mank en daarvoor had hij al een ontstekingsremmende vacinatie gehad. Hier reageerde hij op zich goed op. Na een week waren de ontstekingen zo goed als verdwenen. En werd meneer weer erg fit.

Afgelopen maandag ging het echter goed mis. Tijdens de laatste ronde zakte hij door zijn achterpoot en kon hij bijna niet verder. De volgende morgen zijn we snel naar onze dierenarts gereden en daar bleek al snel dat de kruisbanden van zijn linker achterpoot waren gescheurd. We mochten niet meer met hem lopen (behalve om hem snel en kort zijn behoefte te laten doen). En er zat dus niets anders op dan hem te laten opereren.
Dat is dus vandaag gebeurd. Hij heeft een TTA operatie gehad. Hierbij worden er titanium plaatjes in de knie geplaatst die de kruisbanden min of meer vervangen.

Vanmorgen moesten we hem om 9 uur brengen en hij zou rond 10 uur geholpen worden. Aangezien tank nogal in paniek raakt als we hem ergens alleen achterlaten waar hij niet bekend is, leek het ons niet zo handig om hem zomaar achter te laten. Dus met de dierenarts overlegd dat het beter zou zijn om alvast een roesje te geven waardoor meneer wat rust zou krijgen. Wij konden weer gaan en moesten af gaan wachten tot twee uur want dan mochten we bellen. Dan duurt wachten wel heel erg lang.

Uiteindelijk mochten we Tank om half 5 ophalen. Vooraf maar even snel naar de tapijthal om een paar stukken tapijt te halen zodat meneertje in elk geval erg makkelijk kan opstaan.

De kruisbanden bleken volledig te zijn gescheurd en ook de meniscus bleek zwaar beschadigd. Tank was nog maar net bij uit de narcose en dus ook nog helemaal duf. De auto maar dicht bij geparkeerd en Tank in de auto gedragen (60 kilo levend wezen niet echt gemakkelijk). Eenmaal thuis hebben we meneer lekker in een dekbedje gelegd en zo is hij de eerste tijd blijven liggen.

Om 9 uur hebben we Fay bij ons in huis gelaten en zij reageerde gelukkig rustig naar Tank. Ze is er naast gaan liggen en snuffelt af en toe naar Tank om te kijken of het ook wel goed gaat met haar manneke.