February 2014

VIJF OP EEN RIJ GAAT AL ERG GOED

Zo nog even snel een korte update voor het weekend.  Uiteraard groeien de pups allemaal als kool dit is nog steeds niets anders als voorgaande updates en dus daar zullen we het niet al te lang over hebben. Ze eten erg goed van de pap en zo af en toe drinken ze ook nog wat bij mams. Voor Fay is dit natuurlijk geen pretje want de pups hebben nu ook allemaal tandjes en dus wordt dat behoorlijk pijnlijk voor haar, maar tot nu toe geeft ze nog steeds geen kik en ook wanneer de pups tussendoor eens voorbij komen gaat ze er gewoon voor zitten.

Tank op de wal

Zo maar weer eens een update over de Fabby’s. Het gaat heel erg goed met die kleine muiters. Ze genieten lekker van hun pap momentjes en gelukkig leren ze deze ook steeds beter te eten. We geven de pap nu niet meer in een grote schaal, maar ze krijgen nu ieder hun eigen kleine kommetje. Voordeel hiervan is dat ze dan in elk geval al een stuk minder met hun pootjes in de pap staan te roeren en dus gewoon eten zoals het hoort. Bovendien leren ze op deze manier al goed uit hun eigen bakje te eten. Ook blijven ze al redelijk staan tijdens het eten….

nog even uitrekken

Vanmorgen hebben de pups voor de laatste keer bij Fay gedronken en vanmiddag was het dan voor het eerst pap. Het is altijd maar afwachten hoe de pups op dit moment reageren en dus best een spannend moment. Gelukkig gaat alles prima en eten ze allemaal smakelijk, in het begin gaat dit nog netjes maar op een bepaalt moment gaan er toch de voetjes in de bak en is het binnen de kortse keren een boeltje van jewelste. 

Goed de foto's spreken verder voor zich. Binnenkort weer meer.

Reutje blauw

Zo hier weer eens een update. We begrepen dat men zich al zorgen begonnen te maken omdat er bijna een week geen update meer was verschenen op de site. Nou geen zorgen dus behalve een virus bij de schrijver van deze stukjes ging alles deze week voorspoedig. Maar door de griep toch even een paar dagen uit de buurt van de pups blijven want stel je toch eens voor dat zij er ook maar iets van mee pakken. En tja uit de buurt blijven betekent dus ook weinig te melden over het vijftal en mams. Maar dat wordt bij deze weer helemaal goed gemaakt. 

Baron kijkt even wat er allemaal in de bak gebeurd

Zo en dan is het alweer zondagavond en zijn de pups al bijna twee weken. En oh oh wat zijn ze alweer vooruit gegaan. De gewichten schommelen nu al rond de twee kilo en dus zijn het al flinke pups aan het worden en dat ga je nu ook merken wanneer je er een op tilt. Ook worden ze nu steeds bewegelijker en daar heeft Fay het af en toe toch ook best moeilijk mee, want ja die pups drinken nu toch wel heel erg enthousiast en als je dat ziet denk je af en toe wel, moedertje, moedertje, wat moet je wat doorstaan maar oh wat doe je dat toch goed.

teefje zwart en roze rusten lekker uit op lila

Zo maar weer even een kleine update. Met de pups gaat het erg goed. Je merkt nu echt dat ze forser worden, ze zitten nu allemaal rond de anderhalve kilo en hun lijfjes beginnen nu al wat meer op die beertjes te lijken in plaats van die molletjes van het begin. Op het moment dat je ze nu op pakt merk je gewoon al dat ze meer kracht in hun lijfjes krijgen ( ook weer een mooie ontwikkeling om te zien).

Ja hoor, de eerste week is alweer voorbij. Zelf vind ik dit eigenlijk de spannendste week want het is natuurlijk allemaal maar afwachten hoe het gaat en de pups zijn in deze fase zo ontzettend kwetsbaar dat je eigenlijk overal voor op moet passen. Het is toch altijd maar weer afwachten hoe goed Fay voor de pups zal zorgen en of die kleine molletjes wel voldoende groeien. 

De diva laat zich verwennen

Weekend, 

Zo maar weer eens tijd voor een nachtelijke update, geen probleem aangezien we toch lekker aan het oppassen zijn. Het is dus alweer weekend. Normaal gesproken ben je toch altijd blij dat het weekend is maar nu realiseren we ons toch ook wel dat dit alweer veel te snel gaat. Het is echt volop genieten hier, van de pups van die lieve mama Fay en ook van Tank en Baron die inmiddels ook bij de hele gang van zaken zijn betrokken.

pupje groen

Inmiddels zijn we alweer bijna door de tweede nacht heen, op het moment van dit schrijven is het alweer woensdag morgen 5.00 uur, en zijn we alweer helemaal gewend aan de kleine pupjes.

Alle vijf aan het drinken

Op zondagavond merken we dat het gedrag van Fay verandert. Ze wordt rustiger, trekt zich wat meer terug en is niet meer gefocust op het eten. Wanneer we normaal ook maar iets met eten doen ( voor ons zelf of de honden ) staat ze doorgaans als de wieder weerga naast je en verwacht eigenlijk wel dat het voor haar is. Nu dus ineens niet meer en dus weten we dat het niet lang meer zal duren.

Fay houdt het met veel rust goed vol

Inmiddels is het alweer zondag avond 2 februari en is alles nog erg rustig in huize van het Wilmershof. Fay maakt nog geen aanstalten en dus moeten we maar rustig afwachten. Op vrijdag en zaterdag nog snel even de laatste boodschappen gedaan zodat we er de komende dagen niet echt uit hoeven. En ja dan gaat het natuurlijk weer op een manier dat er nog weer van alles handig of leuk is voor de komende weken, En dus komen we weer eens thuis met van alles en nog wat waarvan je straks weer denkt pff wat hadden we gedacht maar ach pups krijg je niet iedere dag en dan dan mag het toch ook wel.