March 2013

Lekker op het strand

Vrijdag 15 maart is het dan eindelijk weer zover. Het jaarlijkse weekendje Ameland georganiseerd door de regio noord. Op donderdag hadden we de auto al zoveel mogelijk ingepakt zodat we vrijdag rustig weg kunnen rijden en de honden niet overlopen van enthousiasme. Maar als we vrijdag morgen de laatste spulletjes pakken hebben ze het natuurlijk al helemaal in de gaten en worden ze toch lekker onrustig. Rond 8 uur zijn we klaar voor vertrek en gaan we op weg. En terwijl de weer voorspellingen vooral kou, sneeuw en nattigheid beloven hebben we bij vertrek toch een mooi zonnetje.

Baron en zijn beker voor de beste baby reu
Zondag 10 maart was het dan tijd voor de clubmatch. Omdat Fay toch heel erg uit vacht raakte hebben we haar maar niet ingeschreven en daar hebben we nu helemaal geen spijt van, want ook al merken we nu dat de vacht alweer een beetje begint te groeien is ze er nog lang niet. Om Baron een beetje voor te bereiden pakken we nog even een extra ringtraining in Doetinchem maar heel veel zin heeft hij er niet in en dus maar op tijd stoppen en de boel vooral niet forceren.
Fay zwemt en Tank wacht nog even op het trapje

Om Baron al vast kennis te laten maken met het zwemmen hebben we besloten om naar het natte neuzenbad in Waskemeer te gaan. Zaterdag 16-02 hadden we daar onze eerste afspraak. Na ongeveer anderhalf uur rijden komen we aan en worden we hartelijk ontvangen door Cobie. Ze zijn op dat moment nog bezig met een hond en dus mogen Tank, Fay en Baron nog even op het speelveldje spelen. En zo kunnen we ondertussen mooi even informatie over onze makkers uitwisselen en krijgen wij van Cobie te horen hoe zij te werk zal gaan want net als bij een normaal zwembad zijn er ook hier bepaalde regels.