November 2012

Lekker smikkelen

Het gaat nu erg goed met de jongens en we zien ze nu echt dagelijks vooruit gaan. Gisteren zaten ze met het weeg moment beide al ruim boven de 3 kilo en dat is natuurlijk al geweldig. Barre woog gisteren na 3 weken zelfs al iets meer dan drie en een halve kilo, wat een goede start voor hem. Ook Baron komt nu lekker mee met zijn gewicht, hij weegt na 3 weken nog net geen 3.5 kilo. Barre is al een echte wandelaar en kruipen is aan hem niet meer besteedt.

Achterpootje Baron

De jongens zijn alweer 19 dagen oud en jeetje wat gaan ze ontzettend snel. Barre en Baron groeien allebei erg goed, bij Baron is nu goed te merken dat hij geen anti biotica meer krijgt want zijn groei gaat nu ook met enige regelmaat. Barre weegt nu al iets meer dan 3 kilo en Baron zit hier nog net onder. Barre begint zich al echt te melden op het moment dat hij honger krijgt, Hij begint dan echt te piepen en ontevreden door de puppy bak te lopen en natuurlijk probeert hij dan ook zijn broertje wakker te maken om zo samen lawaai te gaan maken.

Weer lekker slapen

De jongens zijn twee weken oud. De jongens zijn alweer 2 weken oud en pfff wat gaat de tijd snel zeg. We hebben er twee bijzondere weken op zitten. Twee weken waarin we vooral al veel genoten hebben van die twee molletjes die nu toch echt op hondjes beginnen te lijken en nu toch wel mol af zijn. We hebben ons vooral erg veel zorgen gemaakt om die kleine Baron. Door het niet goed afzuigen van het vruchtwater kreeg meneertje toch steeds meer last van zijn longen en moesten we uiteindelijk overgaan op sonde voeding en heeft hij al best veel antibiotica achter de kiezen.

En weer met zijn tweeen op die heerlijke knuffelhond

Vandaag (  18-11 ) hebben we voor het eerst de kleine oogjes van Baron gezien. Hij is de eerste die de oogjes opent en oh oh wat is dat toch lief die hele kleine voorzichtige spleetjes. Natuurlijk ziet meneertje zelf nog helemaal niets maar het is toch maar weer een mooie stap vooruit. Ondertussen moet Baron nog steeds aan de sonde voeding blijven maar dat gaat nu allemaal wel redelijk. Het kost niet zoveel moeite om de sonde in te brengen en meneertje wil zelfs graag zuigen op het moment dat de melk in wordt gebracht. Wel is het nog een hele discussie over de juiste hoeveelheid melk.

Weer lekker bij de hond

Gisteren waren de jongens alweer een week oud. En jeetje wat zijn ze al ontzettend gegroeid. Barre heeft zijn geboorte gewicht nu al bijna verdubbeld en Baron is ondanks zijn problemen ook al flink in gewicht toegenomen. Gelukkig gaat het ondertussen een stuk beter met de gezondheid van Baron en lijkt de antibiotica aan te slaan. Als we nu terug kijken op de afgelopen week kunnen we dit met een grote glimlach doen. Het spannends is toch wel de tijd voor de bevalling geweest. Zou ze het zelf kunnen, moeten we ingrijpen met een keizersnee of wachten we toch nog een dag.

Barre gaat op onderzoek terwijl Baron nog slaapt

In de nacht van zaterdag op zondag ging het opeens een stuk minder met Baron. Meneertje kreeg problemen met zijn ademhaling en leek erg benauwd. Uiteindelijk zijn we zondag morgen om 7 uur met hem naar de dierenarts gegaan en daar werd al snel duidelijk wat er aan de hand was. Baron heeft tijdens de bevalling wat vruchtwater binnen gekregen, dat gebeurd wel vaker en daarom worden pups vaak uitgezogen, en bij Baron is dit uitzuigen niet helemaal goed gedaan waardoor er vocht in zijn longetjes is achtergebleven en dat is hem gaan irriteren.

Zo lekker die hond om te slapen

Vandaag zijn onze jongens alweer 4 dagen en zijn ze al goed aangekomen. Ze wegen nu allebei al ruim een kilo en worden steeds actiever. Baron heeft nog een klein beetje problemen met zijn gulzigheid waardoor hij soms wat kortademig wordt dus moeten we hem af en toe een beetje afremmen in zijn gulzigheid. De jongens bewegen al geweldig, er wordt inmiddels al heel wat door de puppy bak gekropen en af en toe lijkt het al wel of ze al willen gaan staan. Ze hebben echt al erg veel power in die kleine lijfjes.

Met de jongens gaat het deze eerste dagen al heel erg goed. Al vrij snel was er al een duidelijk verschil in karaktertjes zichtbaar. Barre is een echte drukte maker en Baron lijkt nu nog een beetje de rustige van het stel. Barre is vanaf het begin al heel erg fanatiek met het drinken hij drinkt dan ook in alle posities, het maakt hem echt niet uit of hij nu op de kop ligt of dat hij netjes aangelegd ligt, hij drinkt met zijn hele lichaampje en trappelt heel erg veel met zijn voetjes.

Inmiddels zijn de jongens alweer twee dagen. De eerste twee dagen niet zoveel geschreven maar hier dan even een update. Deze eerste twee dagen was het vooral veel genieten van die twee kleine mannetjes en vooral ook even goed aankijken hoe alles gaat en wie wat allemaal doet. Het belangrijkste was natuurlijk hoe Fay zou passen in haar nieuwe rol als moeder en na twee dagen kunnen we zeggen dat ze het heel erg goed doet. We hadden wel gehoord dat teven er soms moeite mee hebben om een goede band op te bouwen met haar kinderen na een keizersnee maar dat gaat voor Fay gelukkig niet op.

Dinsdag is Fay bevallen van twee jongens, Barre en Baron. Gedurende de middag maakte Fay nog totaal geen voortgang met betrekking tot de bevalling. We hadden nog geen weeën gezien en dus besloten we om 17.00 uur na overleg met de dierenarts toch tot een keizersnee over te gaan. Om half 7 konden we bij de dierenarts terecht en Fay werd meteen voorbereid op de operatie. Om19.05 is de eerste pup geboren een reutje met een wit befje op de voorborst en een wit vlekje op de achterpootjes. Deze pup heet Bumper maar zijn roepnaam zal Barre zijn.

Inmiddels is het alweer dinsdag 6 november en zijn we nog steeds aan het afwachten. Afgelopen nacht is Fay wel redelijk onrustig geweest veel graven en vooral ook veel zuchten en kreunen. Gistermiddag is eindelijk de melk productie op gang gekomen en dus kunnen we er inmiddels vanuit gaan dat Fay in staat zal zijn om straks melk te gaan geven, ook al zouden we uiteindelijk moeten gaan kiezen voor een keizersnee.